Xarxes socials

Dia 5 (II): Vol amb parapent per Queenstown

diumenge, 31 de gener del 2016
Hola a tots!
Després d'uns quants dies sense poder escriure per culpa d'un refredat avui torno a ser aquí amb l'explicació de la nostra experiència volant amb parapent!

(Felicitat màxima durant el vol)

Queenstown és la ciutat per excel·lència dels esports d'aventura i nosaltres no podíem marxar d'allà sense provar-ne algun!
Vam estar mirant moltes opcions: excursions amb una espècie de llanxa ràpida pel riu, bungy, ràfting... però tot pujava força de preu i moltes activitats calia haver-les reservat amb temps.
Així que al final ens vam decidir per provar el parapent ja que tenien places disponibles i era el que sortia millor de preu (ens va costar uns 113 euros per persona). 

Vam reservar l'activitat des de la recepció del càmping on estàvem amb l'empresa Tandem Paragliding:


Aquesta empresa també organitza vols amb ala-delta però ens vam decantar pel parapent perquè ens van dir que estàs més estona volant i volíem aprofitar al màxim.

Ens van recollir amb una furgoneta a les 13:00 a la recepció del càmping i érem un grup d'unes 8 persones.
El lloc des d'on faríem el vol amb parapent és un pic que es diu "Coronet Peak" de 1649 metres, tot i que nosaltres no vam saltar ben bé de dalt de tot (vam saltar des d'un pàrquing que hi ha gairebé al cim).
Un cop a dalt vam trobar-nos amb els instructors i el primer que et fan és pesar-te per decidir amb quin d'ells volaràs (Sols volar amb algú que tingui un pes i altura semblant a tu).

En un principi jo havia de volar amb un noi baixet molt simpàtic que era veneçolà i parlava castellà i vaig pensar: "ueeeee així ho entendre tot!!" Perquè el que em feia por era que mentre voléssim em diguessin alguna indicació amb anglès i jo no l'entengués...
Però a última hora hi va haver un canvi de plans i vaig acabar anant amb un instructor altíssim que era alemany i segons deien era el més experimentat del grup en parapent. Menys mal! Això sí... em parlaria amb anglès... 

(Moments abans de començar!)

Un cop estàs amb el teu instructor, t'explica com has de fer el salt i com funciona tot (col·locació durant el vol, que has de fer en aterrar, etc...).
I també et grava en vídeo abans de començar, quan estàs hiper histèric de nervis! jajaja 
En el meu cas estava una mica nerviosa perquè mai havia fet una cosa així, però pensava que m'hi posaria més! Ho vaig disfrutar molt!

I de cop i volta va cridar: "Runnnnn!" I en un moment ja érem volant!
Em pensava que el fet d'haver de saltar per un precipici em faria molta impressió o notaria un sobresalt, però és com flotar!

(La meva cara ho diu tot! jeje)


(En Yesu amb el seu instructor veneçolà, ell no va tenir problemes amb l'idioma)

(Les vistes eren fantàstiques)

Mentre vas volant els instructors et van donant conversa i et fan cantar i fer parides... els vídeos que ens van gravar no tenen desperdici!



Com podeu veure en la foto següent, durant el vol vas assegut com en una mena de seient i això fa que estiguis molt còmode.





Quan portes una estona volant, et deixen pilotar el parapent! Simplement agafes les cordes de cada banda i depen de com estiris vas cap a un costat o a l'altre.



Durant el vol t'acostes molt a les muntanyes, l'instructor fa unes maniobres especials i sembla que hagis de xocar de tan arran que hi passes. És un "subidón" d'adrenalina!


També et fan fer com ziga-zagues amb el parapent, en la foto de sota estàvem en horitzontal (mireu les muntanyes de darrera). Fent això en Yesu va agafar una marejada que deu ni do... jeje


Al final de tot arribes en una mena de camp on hi ha la forma d'una cara gegant somrient (els hi serveix de referència per aterrar) i es col·loca de tal manera que et pots fer un selfie amb la cara! jajaa


Finalment va arribar el moment de l'aterratge i aquí vaig passar un moment crític ja que l'instructor em deia que arrupís les cames i jo no entenia què em deia i les tenia ben estirades!
A l'últim moment ens vam entendre i vam aterrar de peu!
Jajaja em vaig pixar de riure quan vaig veure el vídeo de l'aterratge i la meva cara de pànic quan no entenia que em deia..


I aquí em teniu en terra ferma! M'ho vaig passar molt bé i ho repetiria! El vol va durar uns 15 minuts i em va passar volant! (Mai millor dit!)


Un cop a baix ens van portar a una mena de cafeteria que hi havia allà mateix i allà ens van gravar les fotos i el vídeo del vol en un pen (calia pagar uns 25 euros extres per això).
I després ens van tornar cap al càmping.

Una experiència molt recomanable!
Share on Google Plus

Yukimaka

Em dic Sara Rosés i sóc de Salt, un poble del Gironès (Catalunya). Sóc Enginyera Informàtica i una de les meves grans aficions és viatjar i fer fotos.
Espero que us agradi el meu blog!
    Comentari Blogger

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada