Xarxes socials

Veure balenes a Sydney: una experiència màgica i increïble!

dimecres, 22 de juny del 2016
Hola a tots!
Avui us explicaré una de les experiències més màgiques que vam viure durant el viatge: poder veure balenes a tocar de la costa de Sydney! Espectacular!!
A més també us explico la nostra visita a la Sydney Tower Eye i com vam aconseguir veure el musical de "Les Misérables" per un preu molt reduït!

(Balenes davant de la costa de Sydney)

Ens havíem quedat amb les ganes de veure balenes a Nova Zelanda ja que per tema d'horaris i temps no vam poder anar a la zona de Kaikoura que és on se'n poden veure.
Per sort vaig llegir que a Sydney també se'n veien i precisament els dies que érem allà coincidien amb l'època de migració i hi havia altes probabilitats de veure'n.
Així que ens vam aixecar d'hora al matí i vam anar cap a l'oficina d'informació turística (al Darling Harbour) per contractar un tour per veure balenes.

A l'oficina de turisme ens van explicar que hi havia 3 o 4 companyies que oferien l'excursió amb vaixell per veure balenes, i després d'analitzar els preus, horaris i prestacions ens vam decidir per el tour que oferia l'empresa "Captain Cook".
Aquest tour durava 2:45 hores, sortia de Circular Quay Wharf nº6 (el port que hi ha al costat de l'Opera House) a la 1:30 del migdia i et garantien en un 99% que veuries balenes. En cas que no en veiessis et donaven la opció de fer la mateixa excursió un altre dia (gratuïtament) per tornar a intentar veure'n.

El preu del tour crec recordar que eren uns 65$ autralians per persona però per algun motiu només ens van cobrar 39$ australians a cadascú (uns 26 euros)... Jo crec que la dona de l'oficina de turisme es va equivocar... però no ens vam pas queixar! jeje :P

Aquí us deixo la pàgina web de l'empresa Captain Cook on trobareu tota la informació de l'excursió:

Com que faltaven 4 hores pel tour vam decidir anar a pujar a la Sydney Tower Eye (teníem entrades que havíem comprat el dia anterior en un pack d'atraccions de Sydney).


El dia s'havia aixecat una mica tapat però quan érem a dalt es va aclarir totalment i feia força calor (casi 30 graus)!
Des de la torre de Sydney es poden tenir unes vistes magnífiques de la ciutat, va valer la pena pujar-hi! :)

(L'Opera House entre els edificis)


(Districte financer de Sydney)

(Hyde Park des de la Sydney Tower Eye i els Royal Botanic Gardens al fons)



Després de visitar la torre vam anar a fer un volt pel Pitt Street que és un dels carrers principals de Sydney (i en gran part peatonal) on hi ha totes les botigues i centres comercials.
Els carrers estaven plens de gent i hi havia molt d'ambient! Sydney em va encantar, no m'hagués importat quedar-me a viure allà!

Vam decidir comprar un entrepà de camí al Circular Quay i menjar-lo amb vistes a la Opera House.
Seguint la tendència que ens acompanyava aquell dia, a l'hora de comprar els entrepans i uns plàtans de postres també es van equivocar al cobrar-nos i només ens en van cobrar la meitat. Definitivament aquell era el nostre dia! jeje

Vam seure a menjar en uns bancs a prop del port i no paràvem de veure ocells Ibis per tot arreu. De fet ja els havíem vist el dia anterior i també moltes cacatues.
Era molt curiós... normalment estàs acostumat a veure gavines o coloms i de cop i volta estàs en una gran ciutat rodejat d'Ibis i altres espècies exòtiques... This is Sydney!
Però no us refieu dels Ibis que són molt malparits!! Ronden per tot arreu remenant dins les escombraries i intentar robar el menjar de la gent i nosaltres una mica més i ens quedem sense entrepà....
No va tenir la mateixa sort un xinès que seia a prop nostre: un ibis li va venir per darrera i se li va endur tot el menjar!

(Un ibis lladre d'entrepans)

Mentre esperàvem pel tour de les balenes la vam veure: l'Opera House, el símbol de Sydney! I que maca i impressionant és!
Ja faré una entrada especial parlant d'ella perquè s'ho mereix! 

(Opera House)

I llavors ja vam pujar al vaixell del Captain Cook per començar l'excursió. Mentre t'allunyes una mica de la costa tens unes vistes fantàstiques de la ciutat de Sydney i l'òpera des de l'aigua.
En cas de no haver anat a veure les balenes, segurament haguéssim agafat un ferry que va fins a Manly beach per poder disfrutar d'aquestes vistes de la ciutat, però al fer l'excursió ja les vam poder veure i ens vam estalviar d'agafar el ferry.

(Districte financer)



(Opera House vista des de l'aigua)

(Sydney Harbour Brigde)





Després d'una estona navegant i més enllà de la Watsons Bay, el vaixell va disminuir la velocitat i el capità ens va dir que ja estàvem a la zona on si teniem sort començaríem a veure balenes.

(Hornby Lighthouse)

El capità ens va dir que quan detectessin una balena ens avisaria utilitzant la posició de les hores del rellotge en referència a ell per tal que sabéssim en quina direcció havíem de mirar. És a dir si deia: "Balena a les 3 en punt" hauríem de mirar cap a la seva dreta, si deia "A les 9 en punt" cap a l'esquerra... etc.


Al principi va costar una mica de veure-les, les veiem de molt lluny i sortien molt poc, però cada vegada que alguna saltava tothom del vaixell començava a cridar ben emocionat i corríem cap a la direcció on hi havia la balena! jeje era tot un show!

(Com veieu, les balenes passaven a tocar de Sydney!)



I de cop vam localitzar una balena molt "saltarina" que es va deixar veure molt i em va permetre fer aquestes fotos.
Tenim vídeos del moment en que saltava i fa molt de riure sentir com crida emocionada la gent! jeje

(Brutal!!)


(La balena "saltarina")


L'espècie de balena que vam veure nosaltres és la balena "Humpback" que també és coneguda com la balena Geperuda.
Aquesta espècie és una balena inconfusible pel seu cos cobert de tubercles dèrmics de forma arrodonida i unes llargues aletes pectorals blanques a la part inferior i blanques o negres a la part superior segons el tipus de població. 
La seva aleta dorsal té forma de gepa. Cada aleta pectoral pot arribar fins a un terç de la longitud del cos. 
És de mida mitjana (12-16 m i unes 40-50 tones de pes) i les femelles de l'espècie són més grans que els mascles, sent una de les poques espècies de mamífer amb aquesta característica.

(Balena Geperuda)


Hi havia altres companyies que també feien el tour de veure balenes i en veure que en la zona on érem nosaltres n'hi havia 3 o 4 van venir varis vaixells cap allà.

(Una altra companyia de tours que també anaven a veure balenes)


(Les balenes eren gegants i saltaven molt ràpid, costava molt captar-les a l'aire)


(Balena saludant amb la cua)




I ja quan marxàvem ens vam trobar amb dos balenes molt juganeres que no paraven de moure les seves aletes i semblava que ens estiguessin saludant. Va ser una escena molt divertida.
Us deixo unes quantes imatges d'això:



(Dues balenes movent les aletes com si saludessin)

Definitivament l'experiència de veure balenes va ser al·lucinant i ens va encantar! No té preu poder veure aquests animals! A més vam tenir molta sort i en vam veure moltes (unes 8 o 9)!
Si aneu a Sydney en època de migració no us ho podeu perdre!


Tornant vam aprofitar per fer unes quantes fotos més des del vaixell amb l'Opera House de fons i també vam anar a passejar pels jardins botànics (en la pròxima entrada us ho explico amb detall).

(Fotos des del vaixell de Captain Cook)


Al matí havíem vist anunciat per la ciutat que feien el musical de "Les Misérables" i jo sempre l'havia volgut veure!
A Barcelona l'havien representat vàries vegades però sempre a uns preus desorbitats que no ens podíem permetre... I consultant els preus de Sydney semblava que eren més assequibles.
De totes maneres, enlloc de comprar-les amb antelació vam decidir arriscar-nos i anar a la taquilla el mateix dia una estona abans per si feien algun descompte d'última hora.
I hi tant que el feien!! Com que faltaven 20 minuts perquè comencés l'espectacle i tenien seients buits vam aconseguir les entrades per 45 $ australians cadascú (uns 29 euros) quan el preu normal era de 70 $!

(Les entrades d'última hora)

El teatre era impressionant! Enorme i molt bonic! Els seient molt còmodes i el sostre estava pintat com un cel estrellat com si estiguessis a l'aire lliure.

(Capitol Theatre Sydney)

El musical va estar molt i molt bé i vam sortir molt contents! Com que és molt llarg vam sortir a quarts d'11 del vespre i ja vam anar a buscar un lloc per sopar i després cap a dormir.

(Fent fotos al Hall del teatre Capitol de Sydney)

La pròxima entrada estarà dedicada a la meravellosa Opera House! El punt més emblemàtic de Sydney i on vam estar més temps! Et quedes hipnotitzat mirant-la i passejant pels voltants.

Share on Google Plus

Yukimaka

Em dic Sara Rosés i sóc de Salt, un poble del Gironès (Catalunya). Sóc Enginyera Informàtica i una de les meves grans aficions és viatjar i fer fotos.
Espero que us agradi el meu blog!
    Comentari Blogger

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada