Xarxes socials

Opera House, The Rocks, Sydney Harbour Bridge i Royal Botanic Gardens

dimecres, 29 de juny del 2016
Hola a tots!
Avui parlarem de l'atracció estrella de Sydney, el punt més emblemàtic: la Opera House!
En aquesta entrada us explicaré la nostra visita per els seus voltants, quins són els llocs des d'on fer les millors fotografies, els Royal Botanic Gardens, el barri de The Rocks i el Sydney Harbour Bridge!

(Posta de sol a l'Opera House i el Sydney Harbour Bridge)

Des de petita sempre m'ha fascinat l'edifici de la Opera House de Sydney, el meu somni era poder veure-la en directe algun dia i per fi es va fer realitat! I no em va decebre gens!
Vam estar 4 dies a Sydney i cada dia vam anar una estona a la òpera ja que és una zona molt animada on pots prendre alguna cosa en les múltiples terrasses que hi ha, relaxar-te a la gespa dels jardins botànics, passejar o simplement admirar les vistes.

(Opera House des del Harbour Bridge)

He creat un mapa on marco els diferents punts/miradors des d'on es pot admirar la Opera House i d'on podeu fer bones fotos. 
Sota el mapa us poso els noms dels diferents punts marcats amb els colors corresponents i us mostro les fotos que vaig anar fent des de cada lloc.


  1. Vistes des de Sydney Harbour Bridge
  2. Vistes des de The Rocks - Circular Quay (Part esquerra)
  3. Vistes des de Circular Quay (Part dreta)
  4. Vistes des de Bennelong Lawn
  5. Vistes des de Mrs Macquarie's Chair
  6. Vistes des del Ferry

El barri de The Rocks és famós per els seus mercats de cap de setmana, per el seu ambient i per tenir alguns dels bars més antics de Sydney. Es troba a la part esquerra (oest) del port de Circular Quay, entre la Opera House i el Sydney Harbour Bridge. 

(The Rocks)

(Vàries imatges del barri de The Rocks)

Mentre camines des del barri de The Rocks i puges en direcció cap al Harbour Bridge entre els edificis tens molt bones vistes de la Òpera.

(Vistes mentre ens dirigíem cap al Harbour Bridge)

(Inici del Harbour Bridge. Hi ha la opció de contractar tours per escalar-lo per la part superior)

(Vistes des del Harbour Bridge, punt 1 del mapa)

Com podeu veure, val la pena pujar al Sydney Harbour Bridge per tenir aquesta panoràmica. Nosaltres només vam arribar fins a la meitat del pont per falta de temps, però crec que també ha d'estar bé arribar fins a l'altra banda i veure les vistes que es veuen des de l'altre costat.


(Part central del Harbour Bridge)

Un cop has baixat del pont, si voreges el Circular Quay per la part de l'oest vas a parar en un embarcador molt gran on es poden fer fotos de la Opera ben bé des de davant.
És un lloc genial per fer fotos on no hi sol haver gaire gent (almenys quan nosaltres hi érem), però has de tenir sort per fer les fotos des d'allà ja que normalment hi ha creuers molt grans estacionats que et tapen la vista.

(Vistes des de The Rocks - Circular Quay Oest, punt 2 del mapa)

Unes altres vistes que no us podeu perdre si aneu a Sydney són les vistes de la Opera House i la badia des de l'aigua.
Per veure-les podeu agafar un ferry en direcció al Taronga Zoo o un ferry cap a la platja de Manly Beach entre d'altres opcions.

(Vistes des de l'aigua, punt 6 del mapa)

Si seguim vorejant el Circular Quay arribem a un punt on es poden tenir bones perspectives del Harbour Brigde i com no de la òpera.
Aquest punt potser és un dels més típics des d'on es fan les fotografies i on hi ha més gent. Ens va costar força trobar un moment que estigues buit per fer les fotos. 

(Vistes del pont)

(Vistes des del Circular Quay, punt 3 del mapa)

(jeje com sempre no podíem evitar fer les típiques fotos saltant i friquejant)

(Una foto sense gent! Bien!!!!!!!!)

Aquesta zona està plena de bars i terrasses on hi ha molta gent i ambient (sobretot a la nit).
També està plagat de gavines que intenten robar menjar a tothom! Cal vigilar perquè van "a saco"! jeje


Amb els dies que vam estar per allà també em vaig dedicar a fer fotos de tots els detalls de la òpera: la part superior, com estava feta la façana, les escales...

(Detalls de la part superior de la Opera House)


(Escales de la òpera)

(Aquí podeu veure de a prop com és el material de la façana de la òpera i quin dibuix fa)

Hi ha la opció de visitar la Opera House per dins, tot i que nosaltres no ho vam fer perquè ens sortia de pressupost i ja estàvem al final del viatge... (crec que valia uns 37 dòlars australians per persona).

Per si a algú li interessa uns deixo la pàgina oficial:



Just davant de les escales de la òpera hi ha el Bennelong Lawn, un lloc on se celebren tota mena d'events: catèrings, casaments i tota mena d'actes..
La veritat és que és un lloc maco per casar-se no trobeu?? Ara bé... suposo que deu ser molt car!

(Vistes des de Bennelong Lawn, punt 4 del mapa)

(Un casament a Bennelong Lawn)


Una cosa molt curiosa que vam veure a Sydney és que hi ha cacatues per tot arreu! Moltes i moltes! És al·lucinant! Es posen totes en fila i van fent forats a terra... és força estrany veure-les per allà...
La gent d'allà ni s'inmuta, és com si veiessin gavines o coloms.

(Fila de cacatues fent forats a terra)

(Estan per tot arreu)



A tocar de la òpera hi ha els Royal Botanic Gardens, uns jardins molt grans i ben cuidats molt bonics.
En aquests jardins vam trobar-hi molta gent fent esport (a Sydney són molt i molt esportistes), relaxant-se a la gespa o turistes descansant de les llargues caminades per la ciutat.
Nosaltres també vam aprofitar per fer una migdiada a sota un arbre. S'hi estava de luxe!



Em va agradar molt aquesta zona ja que no et dona la sensació que estiguis en una gran ciutat. Tot és molt tranquil, net i ben cuidat i s'hi està de conya.
Com he dit altres vegades és una ciutat on no em faria res quedar-m'hi a viure!! Llàstima que el nivell de vida és molt elevat i tot és molt car...


Si seguim vorejant els jardins botànics paral·lelament a Mrs Macquarie's road tenim unes vistes genials dels gratacels de Sydney i també de la Opera House i el pont.


En aquesta zona he llegit que moltes vegades munten un cinema a l'aire lliure on la pantalla gegant la situen dins de l'aigua. Ha de ser molt guai!! :D


(St.George OpenAir cinema)

I finalment arribem a l'últim punt des d'on es poden tenir les millors vistes: Mrs Macquarie's Chair.

Mrs Macquarie's Chair és una roca de pedra arenisca tallada en forma de banc. Va ser realitzada per convictes l'any 1810 per a l'Elisabeth Macquarie, que era l'esposa del governador.
Explica la llegenda que ella solia seure a la roca a mirar els vaixells procedents de Gran Bretanya que navegaven al port. Era coneguda per visitar la zona i seure a gaudir de les vistes panoràmiques.

( Mrs Macquarie's Chair)

Aquest mirador és un dels més coneguts i sol·licitats per veure les vistes del port de Sydney. I no és d'estranyar! :)

(Vistes des de Mrs Macquarie's Chair, punt 5 del mapa)

(Vam veure vàries parelles de nuvis fent-se reportatges de casament)

(En Yesu assegut a la Mrs Macquarie's Chair)

No volia marxar de Sydney sense veure una posta de sol a la Opera House, així que l'últim vespre vam agafar el trípode i vam anar a Mrs Macquarie's Chair (al final dels jardins botànics) a esperar que es fes fosc.
No vam ser els únics que vam tenir aquesta idea, quan vam arribar hi havia molta gent amb trípodes i càmeres esperant per capturar el moment.
I la veritat és que va ser impressionant! Els colors de la posta de sol eren màgics i quan es van obrir les llums del pont i la Òpera encara va ser més bonic.
Per cap d'any o quan hi fan projeccions de mapping ha de ser la hòstia!

Us deixo unes quantes fotos de la posta de sol:



(Quan es fa fosc i s'encenen tots els llums...)

(Skyline de Sydney)

(Opera House, Harbour Bridge i un creuer passant per sota)

I això és tot per avui! 
En la pròxima entrada us explicaré la nostra excursió a una de les platges més famoses de Sydney: la Bondi Beach i el camí de ronda que vam fer fins a Coogee.
També us parlaré de la visita al Paddy's Market i al Hyde Park.

Salut!
Share on Google Plus

Yukimaka

Em dic Sara Rosés i sóc de Salt, un poble del Gironès (Catalunya). Sóc Enginyera Informàtica i una de les meves grans aficions és viatjar i fer fotos.
Espero que us agradi el meu blog!
    Comentari Blogger

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada