Xarxes socials

Islàndia: Organització i cost del viatge

dijous, 25 d’agost del 2016
Hola a tots!
Avui us parlaré de com vam organitzar el nostre viatge de 9 dies per Islàndia durant el mes de juliol del 2016 i el preu total que ens va costar.
Érem un grup de 4 persones, vam fer la volta a tota l'illa amb autocaravana i va ser una experiència genial i molt recomanable!

(Kirkjufell)

La nostra idea inicial era fer un viatge d'uns 12 dies però degut a que Islàndia és un país bastant car i l'alt preu dels lloguers de vehicles i allotjaments vam decidir reduir els dies a 9.

Vam començar a preparar el viatge durant el mes de gener ja que ens van recomanar que ho féssim amb la major antelació possible perquè les autocaravanes/cotxes i allotjaments d'Islàndia s'esgoten rapidíssim a l'estiu degut al gran nombre de turistes.
El vam preparar íntegrament nosaltres amb l'ajuda de fòrums, blocs d'internet, preguntant a gent que hi havia estat etc...

Vam comprar el vol amb la companyia Wow Air que és la Low Cost d'Islàndia i té un vol directe de Barcelona a Keflavík.

L'autocaravana la vam llogar per internet a través de la web Campervan Iceland ja que era el lloc on ens sortia més bé de preu (sí, els altres llocs encara eren més cars! Flipant!). Ja faré un post més endavant explicant-vos perquè vam decidir llogar una autocaravana enlloc d'un cotxe.

Els càmpings no es podien reservar amb antelació i cada nit decidíem on dormir sobre la marxa i depenent dels km que havíem fet. L'únic allotjament que teniem reservat era el del dia que arribàvem de matinada a Keflavík (reservat a través de Booking.com).

Les excursions i l'accés al Blue Lagoon també cal reservar-los amb antelació per tal d'assegurar-se la disponibilitat.

A continuació us poso la relació del canvi de moneda que hi havia en el moment que hi vam anar:

CANVI DE MONEDA JULIOL 2016
  • 1 ISK =  0,007276 EUR
  • 1 EUR = 135,56 ISK

A Islàndia es pot pagar absolutament tot amb targeta (gasolineres, cafès, càmpings, souvenirs...) i no vam haver de canviar de moneda en cap moment. La veritat és que va ser molt còmode poder pagar així i oblidar-se de les monedes.

Tot seguit us mostro el pressupost total del nostre viatge de 9 dies.
Com veureu us poso els enllaços als càmpings i a les webs de totes les activitats i excursions que vam fer.
El preus que poso són per persona, resultat de dividir-ho tot a parts iguals entre els 4 que érem.


PRESSUPOST (per persona)

  • Vol + Facturació de maleta (20kg) . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 452€
  • Barcelona - Keflavik (11/07/2016 Wow Air)
  • Keflavik - Barcelona (20/07/2016 Wow Air)
    • Allotjaments (Càmpings i hotels) . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .86€
      • Autocaravana (Amb McRent via Campervan Iceland) . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 893€
      • Gasolina i peatges. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .  . . . .86€
      • Menjars . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 148€
      • Extres i compres (Souvenirs, frikades, regals... etc). . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .30€
      • Excursions i activitats . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .355€

          TOTAL: 2050€ / persona


          Per acabar us faig una llista amb tot el que cal saber sobre Islàndia i tenir en compte a l'hora d'organitzar el viatge:

          COSES A TENIR EN COMPTE
          • Els millors mesos per visitar Islàndia són el juny, juliol i agost que és quan fa més bon temps i es pot circular per gaire bé totes les carreteres. A més a més durant aquests mesos no es fa mai de nit i tens 24 hores de sol cosa que et permet un ventall d'hores molt gran per visitar llocs. Com a factor negatiu d'anar-hi a l'estiu és que els preus augmenten una mica, hi ha forces turistes i no es veuen les Aurores Boreals (només es veuen entre novembre i abril) . 

          • La Ring Road (o carretera Nº1) és la carretera circular de 1340 km que fa tota la volta a Islàndia i passa per la majoria de les atraccions principals. Està gairebé tota asfaltada (menys una part de la zona dels fiords que són carreteres de terra i grava) i té un carril per cada sentit. La velocitat màxima són 90 km/h. Cal tenir en compte que la majoria de les carreteres formades per 2 dígits estan asfaltades i les que estan formades per 3 no ho estan.

          (Ring Road Iceland)

          • Atenció: Si no heu llogat un tot-terreny 4x4 per anar per les carreteres de muntanya no podeu anar per cap carretera marcada com a F. Aquestes carreteres solen ser força perilloses, no estan asfaltades, poden passar pel mig de rius i poden causar greus danys als vehicles si no hi vas amb els adequats. Aquí teniu un mapa on hi ha marcades les carreteres F a les quals no podeu accedir si no teniu un tot-terreny:

          (Mapa d'Islàndia amb les carreteres F)


          • És molt important que cada dia abans de començar la ruta tingueu en compte les condicions meteorològiques i el vent que farà. Un dels desperfectes més típics en vehicles (a part de ratllades i danys per la grava) són les portes arrancades pels forts vents... (Sí! Per flipar!) Aquí us deixo un parell de pàgines que us seran de gran utilitat:

          • Per estalviar gastos vam decidir endur-nos el màxim menjar possible des de Catalunya ja que a Islàndia tot és molt més car i la nostra intenció era cuinar a l'autocaravana. Abans de marxar ens vam estar informant sobre el que podíem i no podíem endur-nos i quines limitacions hi havia. Vam trobar la següent informació: 
            • Es poden introduir fins a 3 kg d'aliments per persona que no excedeixin en el seu valor de 18.500 ISK.
            • No es poden dur begudes alcohòliques ni tabac.
            • Productes prohibits: Carn i altres productes càrnics tipus salami i tots aquells que no estiguin completament cuinats. Llet i ous crus, entre altres.
          • Nosaltres vam respectar les limitacions però cal dir que no ens van registrar ni res a l'aeroport i vam veure una noia que duia una maleta amb varis paquets de pernil a la que no van descobrir... jeje Una altra manera d'estalviar és comprar el menjar als supermercats Bónus d'Islàndia (el seu logo és un porquet) que són de l'estil del Lidl i són els més barats.

          (Mapa amb tots els supermercats Bónus que hi ha a Islàndia) 

          • Sigui quina sigui l'època que viatgeu a Islàndia és recomanable portar un bon abric ja que hi sol fer fred i molt de vent i la sensació tèrmica pot ser d'uns quants graus per sota la temperatura real. Nosaltres tot i anar-hi al juliol hi va haver dies que sort que portàvem l'anorac perquè feia força fred!
          • També és essencial que porteu un impermeable ja que en qüestió de minuts pot variar molt el temps i sol ploure molt sovint.

          • L'idioma islandès és molt difícil per tant és important aprendre's alguns sufixos bàsics per poder interpretar millor els cartells que trobem per la carretera i saber a quins llocs porten. Els més importants són:
            • -vík: Badía
            • -jökull: Glaciar
            • -foss: Cascada
            • -fjörður: Fiord
            • -fjall: Muntanya
          (Quan per la carretera veiem aquest símbol indica que hi ha una atracció d'interès cultural)

          • El 112 és el telèfon d'emergències de Islàndia que per sort no vam necessitar.

          (Glacier Lagoon)

          En la pròxima entrada us posaré el nostre itinerari detallat, les distàncies que vam recórrer i les webs que vam utilitzar per preparar el viatge.
          Salut! ;)
          Share on Google Plus

          Yukimaka

          Em dic Sara Rosés i sóc de Salt, un poble del Gironès (Catalunya). Sóc Enginyera Informàtica i una de les meves grans aficions és viatjar i fer fotos.
          Espero que us agradi el meu blog!
            Comentari Blogger

          0 comentaris:

          Publica un comentari a l'entrada