Xarxes socials

Visita al barri dels jueus ortodoxes

dijous, 7 de juny del 2012
Després d'unes setmanes una mica dures i amb molta feina... torno a la càrrega amb el blog.

Avui toca parlar de la nostra visita al barri dels jueus ortodoxes dins de l'excursió "Contrastes".
Cal dir que quan passes per aquest barri és com si no estiguessis a NY, sembla una ciutat totalment diferent i sembla que estiguis molts anys enrera.
Com que ja fa dos anys de la visita hi ha coses que no les recordo gaire bé... faré el que pugui! ;)

Les fotos són una mica borroses i pèssimes ja que ho visitàvem tot sense baixar de la furgoneta amb els vidres tintats perquè s'enfaden molt si veuen gent fent fotos.




Els homes van vestits de negre amb barret i els rínxols aquells típics del costat.
Mai van junts homes i dones per la mateixa vorera. Els homes sempre van a un costat i les dones a un altre.


El dissabte és el dia de descans dels jueus ortodoxes i no poden fer res de res. Quan dic res vull dir que ni tan sols poden obrir la tele perquè apretar el botó es considera un esforç i un treball i no ho tenen permés.
Ens va explicar el guia que moltes vegades els dissabtes estan al carrer mirant si veuen algun estranger o algú que no sigui jueu ortodoxe perquè els hi obri la tele, l'aire acondicionat o els hi faci la compra (pagant és clar).






Els jueus ortodoxes fan com una espècie de ramadà (per dir-ho d'alguna manera) que consisteix en que tenen com unes gàbies als balcons i han de passar les tardes allà tancats. No recordo gaire l'explicació exacte d'això, però es veu que s'han de posar aquí.
Us poso unes quantes fotos dels balcons perquè us feu una idea... era impactant!





Les dones sempre van amb cotxets perquè tenen molts de fills i com que estan acostumades a tenir-ne tants quan tenen els fills grans contínuen portant el cotxet encara que sigui buit (a la foto es pot veure una dona que porta el cotxe buit).
Va ser impactant veure dones de 60 - 70 anys amb cotxets buits...!!




El guia ens va explicar que les dones quan es casen s'han de rapar el cap perquè només el seu marit pot veure el seu cabell i la majoria de dones que veus per el carrer porten perruca.
Brutal! Una la duia mal posada i feia molta cosa! Quina cultura tant diferent!!



La visita a aquest barri us la recomano al 100%! Si podeu no us ho perdeu, és flipant tot el que veus allà!!
Tot i que millor no hi aneu pel vostre compte, agafeu l'excursió de contrastes que us hi porten i vas amb la furgoneta. No són gaire amics dels turistes.
Share on Google Plus

Yukimaka

Em dic Sara Rosés i sóc de Salt, un poble del Gironès (Catalunya). Sóc Enginyera Informàtica i una de les meves grans aficions és viatjar i fer fotos.
Espero que us agradi el meu blog!
    Blogger Comment

1 comentaris:

  1. acabo de flipar amb aquesta part O.O si que son radicals no? :S impactant!!

    ResponElimina