Xarxes socials

Consells a l´hora de volar a l´altra punta del món

dimecres, 11 de novembre del 2015He decidit fer una entrada sobre consells a l'hora de fer vols llargs ja que ara tinc fresc el viatge a Nova Zelanda i si parlem de viatges llargs amb avió aquest ho és per excel·lència!  
De Barcelona (Catalunya) fins a Christchurch (Nova Zelanda) hi ha gaire bé 20.000 km de distància i és el lloc més lluny del món des d'aquí.
Per arribar-hi vam haver d'agafar 3 vols i més o menys vam tardar unes 30 hores de viatge.

Aquí van els meus consells per l'avió: 
Intentar no dormir gaire la nit anterior a agafar el vol
Això farà que estigueu cansats a l'avió i que pugueu dormir més estona (almenys en el meu cas funciona).
Intentar aixecar-se sovint i caminar una mica per l'avió
No feu com jo que durant els dos vols de 15 i 7 hores tornant d'Austràlia només em vaig aixecar 3 o 4 cops i em van quedar els turmells inflats com botifarres! I sempre traieu-vos les sabates! ;)
El que em va passar té un nom i és molt freqüent en vols llargs:
(Els meus pobres turmells ben inflats.... no m'havia passat mai!)
Portar roba còmode i algun jersei per si de cas durant el vol
Estar còmode a l'avió és essencial per això jo sempre porto pantalons "bombatxos" o amples sinó és un infern. Tot i que moltes companyies que operen vols llargs et donen una manta i un coixí i inclús les més guais a vegades un pack amb coses bàsiques (Mitjons, taps per les orelles, raspall de dents... etc), jo sempre m'emporto algun mocador de coll i uns mitjons per si passo fred (a l'estiu també). Tantes hores quiet allà i de vegades amb l'aire posat fa que algun cop hagi agafat mal de coll i millor prevenir que curar! ;)
Escollir el seient de l'avió segons les nostres preferències
Això varia molt segons els gustos i la forma de ser de cada persona: si t'agrada tenir vistes i vols dormir moltes hores en el vol el millor és seure a la finestra, d'altra banda si ets una persona que va molt sovint al lavabo i que vol estirar les cames sovint és millor que t'asseguis al costat del passadís.
Si ho passes fatal amb les turbulències et recomanen seure al costat de les ales de l'avió perquè allà és on hi ha més estabilitat, i si el que vols és evitar seure a prop de les famílies amb nadons has d'evitar les primeres files...
Per internet he trobat un blog on expliquen molt detalladament i bé com escollir el millor seient:
Portar coses per entretenir-te durant el vol: revistes, llibres, tauletes electròniques amb música i pel·lícules...
Tot i que la majoria de companyies que fan vols llargs ja disposen de pantalles individuals a cada seient per veure pelis, sèries, escoltar música etc... Val la pena portar coses per llegir per si ens avorrim de les pantalles i jo sempre m'enduc també l'ipad amb pel·lícules per si de cas la pantalla de l'avió no funcionés (No sol passar però a mi ja m'ha passat en dos vols i us asseguro que passar 7 o 8 hores sense poder mirar pelis ni fer res és un pal). 
Vigilar bé les teves pertinences
Ja sé que això sona molt malament i exagerat però mentre anava cap a Austràlia i estava dormint en el vol em va desaparèixer el meu coixí enrotllable especial per viatges i una ampolla d'aigua sencera. Com que era impossible que hagués perdut el coixí estant dins d'un avió (té molt valor sentimental per mi i m'ha acompanyat a tots els viatges) vaig muntar un bon xou per trobar-lo preguntant a les hostesses de l'avió si l'havien vist, mirant sota tots els seients i armaris de maletes i preguntant a tothom del voltant. Al final resulta que una senyora de la mateixa fila se l'havia quedat aprofitant que dormia i en veure que muntava tant de merder per trobar-lo va llençar-lo dissimuladament a terra (El meu xicot la va veure clarament) perquè el trobés i fent veure que no l'havia vist abans... Per això us dic que vigileu de no deixar res important a la vista mentre dormiu.
(Jo i el meu estimat coixí enrotllable del Decathlon un cop ens vam retrobar)

Això és tot, espero que us hagin estat útils! ;)
Share on Google Plus

Yukimaka

Em dic Sara Rosés i sóc de Salt, un poble del Gironès (Catalunya). Sóc Enginyera Informàtica i una de les meves grans aficions és viatjar i fer fotos.
Espero que us agradi el meu blog!
    Comentari Blogger

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada